Co je cílem blogu?

Seznámit Vás, linuxoví začátečníci, s operačním systémem GNU/Linux. Po přečtení PRŮVODCE LINUXEM, byste měli být schopni si Linux vybrat, nainstalovat, spravovat a pracovat.

PRŮVODCE LINUXEM pro začátečníky (new)
PRŮVODCE LINUXEM pro pokročilé

[Zajímavost] Firefox ovládáme pouze táhnutím myši.

Už vás nebaví ovládat firefox klikáním na ikonky zpět, dopředu, minimalizace apod.? Nechcete se učit klávesové zkratky? Pak je tu jedna z alternativ. Jedná se o plugin do firefoxu, který vám umožní přímo na ploše firefoxu táhnutím myši v určitém směru vykonat akce typu ZPĚT, VPŘED, MINIMALIZACE, ZAVŘÍT PANEL, OTEVŘÍT PANEL, OTEVŘÍT OKNO.

Pokud vás tato možnost zaujala nainstalujte plugin s názvem Mouse Gestures Redox. Instalaci provedete následujícím způsobem:
  1. V Firefoxu běžte do Nástroje
  2. Vyberte Správce doplňků
  3. Zvolte položku Získat nové doplňky
  4. Do vyhledávání zadejte Mouse Gestures Redox
  5. Vyberte položku Mouse Gestures Redox a zvolte Přidat do aplikace Firefox
  6. Po restartu aplikace Firefox běžte do Správce doplňků a vyberte položku Rozšíření, v které si vyberte položku Mouse Gestures Redox a tlačítkem Předvolby nastavíte plugin podle vašich potřeb.
Na následujících obrázcích vidíte ukázky správné práce s tímto pluginem. Např. po kliknutí pravým tlačítkem myši a táhnutím po ploše firefoxu a puštěním tlačítka myši -> podle obrázků táhněte myší od bodu A k bodu B, případně bodu C.

















VPŘED a ZPĚT

















NOVÉ OKNO a NOVÝ PANEL

















VEDLEJŠÍ ZÁLOŽKA - VPŘED a VEDLEJŠÍ ZÁLOŽKA - ZPĚT

















MINIMALIZOVAT a ZAVŘÍT PANEL


Plugin je funkční ve Firefoxu 2 i Firefoxu 3.
Domovská stránka pluginu Mouse Gestures Redox.

Žádné komentáře:

Okomentovat